• Oznam pre rodičov

          • Testovanie 9

            Dňa 20.3.2024 sa uskutoční Testovanie 9. Všetky potrebné informácie nájdete tu.

            Žiaci 5. - 8. ročníka majú v tento deň z organizačných dôvodov riaditeľské voľno. Žiaci 1. až 4. ročníka majú vyučovanie podľa rozvrhu, rovnako je pre nich otvorená ŠKD aj ŠJ. 

          • Prevencia rozšírenia vší

          • Milí rodičia, z dôvodu zvýšeného výskytu vší v okrese a aj výskytu vší na našej škole Vás prosíme o dôslednú kontrolu hláv vašich detí, prípadne preventívneho ošetrenia vlasov proti všiam. Ak sa u dieťaťa vyskytnú vši, opätovne môže nastúpiť do školy s potvrdením od lekára, že do školy nastúpiť môže.

          • Vitaj jar!

          • Po uplakanej zime sme sa konečne  dočkali jari. V kalendári ešte nenastala, ale slniečko a príroda už ukázali vľúdnu veselú tvár a inšpirovali nás k  jarnému  tvoreniu. a  folklórnym aktivitám. pozrite si foto  album Vitaj jar!.

          • Čítam, čítaš, čítame

          • V marci- Mesiaci knihy sú naši žiaci čitateľsky aktivnejší. Starší žiaci radi navštevujú žiacku knižnicu, mladší majú čitateľské kútiky v triedach, kde si môžu vybrať obľúbenú knižku a čítať. Z projektu Čitame s láskou sme zakúpili 45 kníh v hodnote 500€ pre žiakov 1. a 2. ročníka. Druháci nakreslili aj svojich obľúbených detských spisovateľov. Pozrite si fotoalbum Čítam, čítaš, čítame .

          • Lyžiarska sezóna 2024

            • 24.2. 2024 pokračovali preteky v bežeckom lyžovaní- Slovenský pohár opäť na Štrbskom Plese. Tentokrát bola súťaž s  medzinárodnou účasťou. Naša žiačka Sára Nechalová z 8. triedy obsadila krásne 5. miesto zo 41 bežkýň v behu na 2,5 km klasicky .
            • V nedeľu 11. 2. 2024 pokračovali preteky Slovenského pohára v bežeckom lyžovaní na Štrbskom plese. Naša borkyňa Sára Nechalová sa umiestnila na peknom 4. mieste(súťažila s juniorkami!) a pán učiteľ František Klemet zvíťazil vo svojej kategóii. Obom blahoželáme!
            • V nedeľu 14.1. absolvovala Sára Nechalová  žiačka 8. triedy 1. kolo Slovenského pohára v behu na lyžiach v Tatranskej Lomnici, kde v šprinte na 900 m v silnej konkurencii v kategórii starších žiačok obsadila krásne 5. miesto z 30 zúčastnených pretekárok.Sáre držíme palce v novej bežeckej sezóne! Lyžiarska sezóna 2024.
          • Školské kolo Hviezdoslavov Kubín

          • V piatok 16.2. 2024 sa uskutočnilo školskej súťaž v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín.  umiestnenie: 1. kategória (2.-4. ročník)1.m. Nina Lackovičová 3.tr., 2.m. Romana Radosová 2. tr., 3.m.- Veronika Žiaková 4. tr. 2. kategória (5.-7. ročník): 1. m. Adela Nechalová 6. tr., 2.m. Lea Čiljaková 5.tr., 3.m.Damián Borecký 7. tr. Vo fotoalbume  Školské kolo Hviezdoslavov Kubín si pozrite  fotografie zo súťaže i vyhodnotenia

             

          • Okresné kolo Šaliansky Maťko

          • Vo štvrtok 15.2. 2024 sa v CVČ v Prievidzi uskutočnilo okresné kolo recitačnej súťaže Šaliansky Maťko. Našu školu reprezentovali Ema Pekarová 3. trieda, Veronika Žiaková 4. trieda a Adela Nechalová 6. trieda.  Ďakujeme dievčatám za vzornú reprezentáciu školy!  Okresné kolo Šaliansky Maťko.

          • Školské kolo biblickej olympiády

          • Vo štvrtok 15.2. 2024 sa uskutočnilo školské kolo biblickej olympiády. Zúčastnilo sa ho 12 žiakov 5.-8. ročníka. Umiestnenie: 1. Damián Borecký 7.tr., 2. Martin Ezechiáš 6. tr. 3. Ľudovít Tóth 8. tr. Chlapci nás budú reprezentovať v dekanátnom kole 21.3. 2024 v Partizánskom  Priebeh súťaže i vyhodnotenie si môžete pozrieť vo fotoalbume Školské kolo biblickej olympiády.

          • Nové cnosti v našej záhradke

          • Vlastenectvo je krásna vec,

            kvetinka, ktorá nám a nášmu národu

            zachovala čarovnou mocou život.

            Ale vlastenectvo musí rozkvitnúť

            v srdci ako skromná kvetinka,

            nesmie vystupovať na jazyk,

            svetu sa má prejavovať činom.                                                                                                                                                  Jan Neruda, český básnik

            Mladý človek, ktorý nie je spätý so svojimi koreňmi, ktorými sú jeho starí rodičia, nedostáva silu – tak ako strom čerpá silu z koreňov – a rastie zle, je chorý, vyrastá bez vzťažných bodov. Aj takto sa dá charakterizovať pojem vlastenectvo. Za vlastenca sa považuje človek, ktorý má rád svoju krajinu, pozná ju, objavuje ju a je na ňu právom hrdý. Je to človek, ktorý sa snaží pracovať na sebe a svoje získané schopnosti a zručnosti nevyužíva iba pre svoje osobné blaho, ale usiluje sa byť plnohodnotným členom spoločnosti, a tým prispieva k rozvoju svojej vlasti, aby sa v nej žilo dobre a spokojne, nielen teraz ale aj v budúcnosti.  

            V našej záhrade cností sa tento mesiac venujeme práve tejto cnosti. Žiaci tretieho ročníka sa predstavili pásmom ľudových piesní, piesňou Slovensko moje, otčina moja. S deťmi si zopakovali štátne symboly Slovenska, recitovali básne, zaspievali štátnu hymnu a zahrali divadielko o myške, ktorá síce rada cestuje, ale domov je pre ňu bezpečným prístavom, kde je najlepšie. Veď to všetci poznáme.

            Trpezlivosť ako ďalšia cnosť v našej záhradke sa musí neustále pestovať. Žijeme rýchlo a všetci chceme všetko čo najrýchlejšie. Ale všetko má svoj čas. Trpezlivosť je schopnosť  dlhšie čakať na to, čo práve chcete alebo potrebujete, ale bez podráždenia, nervozity a zúfalosti. Psychológovia v praxi hovoria o troch druhoch našej trpezlivosti: medziľudská trpezlivosť, trpezlivosť v ťažkých životných situáciách a trpezlivosť potrebná pre každodenné problémy a činnosti. Deti nám ukázali v rôznych simulovaných scénkach, ako to dopadne, keď vydržíme. Cieľ sa vždy dostaví.

            Nezaháľali ani žiaci 2. stupňa a trpezlivo sa venovali téme vlastenectvo pri práci na projekte, prečo milujú Slovensko. Majú ho radi, a a to nielen preto, že tu majú svoju rodinu, ale aj pre  jeho krásu, pre pamiatky, dobré jedlo, známe osobnosti. Veríme, že s nami budete tieto cnosti celý mesiac trpezlivo rozvíjať. Fotografie  si môžete pozrieť vo fotoalbume : https://zskamenec.edupage.org/album/#photos:album:1281

          • Fašiangové veselie a karneval

          • Posledný fašiangový víkend  patril tradičnému fašiangovému veseliu. Dopoludnia nás navštívili fašiangovníci. Popoludní sa deti a žiaci zabávali na detskom karnevale, ktorý pre nich pripravilo obecné zastupiteľstvo v spolupráci so ZRŠ pri MŠ a ZŠv Kamenci pod Vtáčnikom. Ďakujeme všetkým, ktorí karneval pre nás pripravili !    Pozrite si fotoalbum Fašiangové veselie a karneval.

          • Vyhodnotenie vedomostnej súťaže Všetkovedko

          • Vedomostná súťaž Všetkovedko je medzi mladšími žiakmi veľmi obľúbená. V tomto školskom roku sa jej zúčastnilo 33 žiakov 1.-4. ročníka., ktorí sa popasovali  s rôznymi úlohami, ktoré preverili nielen ich školské vedomosti a znalosti, ale aj schopnosť logickej úvahy.

            1.trieda – súťažilo  10 žiakov.

            Titul Všetkovedko získali:

            1.trieda: Juliana Šimová, Zara Rybárová, Simona Ďurtová, Dalibor Kurbel s plným počtom bodov na 1. mieste, Alex Kováč  (2.miesto), Sofia Milová a Michaela Matejová (3.miesto)

            2. trieda  :Titul Všetkovedko získal: Viliam Banič 

            3. trieda :Titul Všetkovedko získali: Emma Pekárová (27.miesto) a Stanislav Pohliad (34.miesto)

            4. trieda: Titul Všetkovedko získala: Dominika Bartová (47.miesto)

            Všetkým srdečne gratulujeme!

               Vo fotogalérii  Vyhodnotenie vedomostnej súťaže Všetkovedko sú fotografie našicjh ocenených.

          • Dejepisná vychádzka

          • Veta "Lepšie je raz vidieť ako stokrát počuť" je nielen známa, ale aj pravdivá.Hoci sa o hmotných pamiatkach  naši piataci už učili na hodine dejepisu, vybrali sa na zaujímavú dejepisnú vychádzku v našej obci. V Hornom Kamenci navštívili pamätník 1. svetovej vojny a obetiam baníckeho nešťastia. Pán farár sprevádzal deti v kostole Všetkých svätých a porozprával im o  jeho histórii .Žiaci si prehliadli  aj typickýé roľnícky dom s dvorom a pivnicou Vo fotoalbume Dejepisná vychádzka vás pozývame na malú prehliadku 

    • Kontakty

      • Základná škola, Školská 192/8, Kamenec pod Vtáčnikom
      • 0465465350 vedenie školy 0911 876 001 0904032102 ekonómka 0904 194 347 školská jedáleň
      • Školská 192/8, 972 44 Kamenec pod Vtáčnikom Slovakia
      • 36126721
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje