• Matematický klokan- vyhodnotenie

          • Do obľúbenej matematickej súťaže Matematický klokan sa v tomto školskom roku zapojilo 42 žiakov 1.-9. ročníka. Úspešnými riešiteľmi sa stali: Matej Minich 1. trieda, Stanislav Pohliad a Eliška Nechalová 2. trieda, Dominika Bartová 3. trieda, Damien Guzma 4. trieda, Damián Borecký, Juliana Nechalová a Lea Kulichová 6. trieda. Všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme! Matematický klokan- vyhodnotenie.

          • Milujeme pohyb !

          • Vo fotogalérii Milujeme pohyb !.si môžete pozrieť fotografie z našich koncoročných pohybových a športových aktivít: bicyklového výletu štvrtákov, siedmakov a deviatakov, navštívili tiež Chalmovú a jej termálne kúpalisko.  

          • Vyhodnotenie súťaže English star

          • Speak you english? Obľúbenej súťaže v znalosti anglického jazyka sa tento rok zúčastnilo 41 žiakov 3.-9. ročníka. Všetci boli úspešní riešitelia! Získali diplom a vecnú cenu. COOL riešiteľov, čiže tých, ktorí mali 100% správnych odpovedí, bolo 9 , Získali pekné športové vrecko s logom súťaže. Pozrite si  Vyhodnotenie súťaže English star ! 

          • Návšteva Handrárskej izby

          • V utorok 20. júna navštívili mladší žiaci a piataci Handrársku izbu. Pán starosta Ing. D. Ďuriš im porozprával o histórii našej obce, o živote našich predkov a o tradičných kamenčianskych  remeselníkoch-  o handrároch. Viete, že zo starých handier vyrábali papier? Zajtra sa pôjdeme pozrieť na Papiereň, ktorá ktorej ruiny ešte stoja na našou obcou. Vo fotogalérii si pozrite  album Návšteva Handrárskej izby.

          • Škola v prírode- Lazy pod Makytou

          • Od 19. júna do 23. júna 2023 sa žiaci 1.-4. ročníka zúčastnili školy v prírode v rekreačnom zariadení František v krásnom prostredí Javorníkov. Celá škola v prírode sa niesla v duchu budovania mestečka dobrých vzťahov:  priateľstva, spolupráce, spolupatričnosti a zdieľania pod vedením pani učiteliek a animátorov CK VIDA. Deti s radosťou plnili rôzne úlohy:kreslili, tvorili, športovali a  prekonávali "prekážky". Horúčavu dňa schladili v osviežujúcim pobytom v bazéne, hlad zahnali chutnými raňajkami, obedom a večerou( všetko  jedlo zjedli!). Podarilo sa im prekonať lenivosť, pohodlnosť, nudu a únavu pri výstupe na 913m vysokú Kohútku. Dopoludnia sa učili vonku v tieni stromov, popoludní rozvíjali svoje schopnosti spoločenskými hrami a športovými súťažami. Večer patril tancu,  noc rozprávke a odpočinku. Čo sme sa naučili v škole v prírode?  Samostatnosti, poriadku, disciplíne, kamarátstvu, empatii, vytrvalosti a ....vydržali sme 5 dní bez mamy. 

             Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode- Lazy pod Makytou.

          • Deň otcov

          • Všetkým otcom oteckom a tatinom prajeme ku Dňu otcov, ktorý slávia tretiu júnovú nedeľu,  aby prežívali v rodine šťastie, lásku, uznanie a radosť z ich detí! Naši žiaci pre nich pripravili malé darčeky a rozhlasovú reláciu v miestnom rozhlase, ktorú si môžete vypočuť v nedeľu o 15:00 hod

          • Vyhodnotenie Baltie

          • Vo fotogalérii  Vyhodnotenie Baltie  si môžete pozrieť fotografie z odovzdania diplomov najúspešnejším riešiteľom Baltíka: K oceneným patrili:D. Borecký, P.Komžík, S. Iliáš, A. Nechalová, S. Pohliad, M. Ezechiáš, A. Oršula, E. Šimová, L. Čiljaková, M. Bartolen, E. Nechalová a A. Komžík 

          • Tanec zdravia v Prievidzi

          • Vo štvrtok 15. júna sa žiačky 5. a 6. ročníka zúčastnili akcie Tanec zdravia v rámci Dňa zdravia v Prievidzi. Tanečníci vytvorili slovenský rekord v počte  572 tanečníkov. Vo fotoalbume Tanec zdravia v Prievidzi si pozrite fotografie z  neopakovateľnej tanečnej atmosféry. 

          • Návšteva v materskej škole

          • Naši prváci s druhákmi navštívili kamenčiansku materskú školu. Aké veľké bolo potešenie ich malých kamarátov! Spolu si pozreli výcvik psov a  ich psovodov, vyskúšali si vestu psovoda a  výcvikové povely. Viac  zo stretnutia nájdete vo fotoalbume  Návšteva v materskej škole.

          • Pasovanie za prvákov

          • Už vieme čítať, písať a počítať, veru, už sme zrelí na pasovanie za prvákov ! Takto sa predstavili naši prváci svojím najstarším kamarátom, deviatakom. Pred pasovaním za prváka sa však prváci museli " popasovať" s rozprávkovými hádankami, poskladať rozprávkové puzzle, vyriešiť doplňovačky a rébusy. Pozrite si fotoalbum Pasovanie za prvákov.

          • Baltie- finále

          • 2. júna 2023 sa uskutočnilo finále medzinárodnej  programátorskej súťaže Baltie. Celkovo sa jej zúčastnilo viac ako 500 žiakov z 3 štátov: Slovenska, Česka a Poľska, ktorí súťažili v 3 kategŕiách. Naši žiaci Stanislav Pohliad, Patrik Komžík a Damián Borecký súťažili  v Základnej škole s MŠ v Čereňanoch spolu s ďalšími 11 žiakmi z 3 základných škôl. Vo fotoalbume si môžete pozrieť fotografie z náročného programátorského zápolenia Baltie- finále.

          • oslava MDD

          • Už tradične  Deň detí oslavujú naši žiaci rôznymi športovými aktivitami a súťažami, ktoré pre nich pripravili rodičia a deviataci. Za statočné športové zápolenie si všetci zaslúžili občerstvenie v podobe nanuku a iných maškŕt. Ďakujeme ZRŠ za zorganizovanie tejto milej oslavy. Pozrite si fotografie vo fotoalbume oslava MDD.

          • Výlet do Levíc

          • 31. mája 2023 sa žiaci 5.-9 ročníka zúčastnili koncoročného výletu. Najskôr sme navštívili benediktínsky kláštor a baziliku v Hronskom Beňadiku, kde sme si prezreli kláštornú záhradu, krížovú chodbu a baziliku. Zo zaujímavého výkladu sme sa dozvedeli o živote rehoľníkov i o histórii tohto sakrálneho objektu Poklonili sme sa aj relikvii Kristovej krvi v kaplnke . V Leviciach sme navštívili Tekovské múzeum, kde nás sprievodca previedol takmer dvomi tisícročiami tohto pre nás nepoznaného regiónu. Po prehliadke zaujímavých múzejných zbierok sme nakoniec navštívili Atlantis. Tu sme absolvovali dva zaujímavé programy staroveký Egypt a vesmír. Zážitkové učenie vystriedala bublinová šou a  fyzikálne hlavolamy. Vo fotoalbume  Výlet do Levíc si môžete pozrieť naše zážitky .

          • Deň mlieka

          • Deň mlieka sme si pripomenuli v piatok 26. mája rozhlasovou reláciou, ktorú pre nás pripravili piataci.Po veľkej prestávke nás čakalo chutné biele prekvapenie- ochutnávka mlieka a mliečnych výrobkov kefíru, jogurtového mlieka, melty bielej kávy, zakysanky, ktorú pre nás pripravili pani učiteľky.  Pozreli sme si aj výrobu syra pomocou syridla. Chutil vynikajúco, rovnako ako všetky mliečne dobroty. Fotografie zo zdravej ochutnávky si môžete pozrieť vo fotoalbume Deň mlieka.

          • Eko exkurzia v Handlovej

          • Dňa 22.5.2023 sa žiaci 3., 4.a  5. ročníka zúčastnili exkurzie vo firme Mat obaly v Handlovej, v ktorej sa spracúvajú použité plastové obaly. Privítal nás majiteľ firmy pán Matejka a zasvätil nás do neznámej oblasti recyklácie plastov. Bežne človek nedostáva priestor, aby si mohol prezrieť firmy a továrne vo vnútorných priestoroch, aby mal predstavu ako sa to, čo my dostávame ako hotový, nový produkt,  vyrába.

            Ako sa použité plasty recyklujú? Mikroténové obaly sa vyrábajú z polyetylénu, ktorý sa získava z ropy, ktorá je taktiež prírodnou nerastnou surovinou. Akýkoľvek použitý plastový obal sa v zberných surovinách  vytriedi. Jogurtové kelímky a teprapaky sa využívajú vo veľkých firmách ako zdroj paliva, aby firmy zabezpečili výrobu iného materiálu napr. v cementárni. Podľa získaných údajov z meraní sa zistilo, že pri spaľovaní plastov ako paliva v špeciálnych peciach vznikajú menšie emisie ako pri spaľovaní dreva a tento materiál poskytuje aj vyššiu výhrevnosť. A tak triedením a recykláciou odpadu ochraňujeme  lesy.

            Čo sa stane s vytriedenými plastovými obalmi, ktoré sa využívajú na balenie iných výrobkov a mikroténovými sáčkami? Po dovezení do firmy sa použité obaly posekajú na malinké kúsočky, a „v práčkach“ sa tento odpad dokonale vyčistí, aby sa zbavil nečistôt, prachu a zápachu.  Potom  čistý materiál prejde cez mlyny a zmenou teploty vznikajú drobné tvrdené pastilky podobné šošovici. Tento produkt sa vkladá do iných strojov, kde sa taví a vznikajú bubliny, ktoré sa následne ochladia a prechádzajú cez lisy, aby sa hotové plastové pláty neprilepili k sebe. Už stačí „iba“ postrihať, zataviť, narolkovať, opáskovať a nové plastové obaly a sáčky rôznych farieb sú pripravené na opätovné použitie.

            Plast môžeme nahradiť papierovými taškami, ale i papier sa musí bieliť, lepíť, a v prírode sa síce rýchlo schová ale aj s prídavnými látkami.

            Ľudia, ktorí pracujú v takejto firme, odvádzajú skvelú prácu, ktorú si treba vážiť.  Pracujú so vstupným  špinavým materiálom, aby sme my mohli použiť nový.

              Ak budeme všetci dôsledne triediť odpad a vyzbierame všetko, čo nepatrí do prírody, zachováme ju nielen pre seba ,ale aj pre naše potomstvo. Treba začať od seba. Každý z nás môže prispieť k pozitívnej zmene a svojim prístupom „nakaziť“ ostatných.

            Po odchode z exkurzie nás pán šofér  doviezol pred detské ihrisko v Zemianskych Kostoľanoch, kde sme sa osviežili chutnou zmrzlinou. Prežili sme zaujímavý, poučný a veselý slnečný deň.

            V škole vytvorili žiaci 3. a 4. ročníka zaujímavé lepolero s tématikou spracovania plastov. 

            Pozrite si fotografie z tejto zaujímavej eko akcie vo fotoalbume Eko exkurzia v Handlovej.

          • Návšteva muzikálu Ak veríš zázrakom

          • Radi snívate? Máte radi rozprávky?

            Naši starší žiaci navštívili 16. mája 2023 muzikálové divadlo Nová scéna  s predstavením Ak veríš zázrakom. Muzikálový príbeh dvoch priateľov, ktorí milujú fantáziu a dobro sa rozhodli, že nájdu dieťa, ktoré nemá predstavivosť a naučia ho snívať. a tak sme s nimi  zavítali do najznámejších rozprávok súčasnosti.Neveríte? Tak si pozrite fotografie z predstavenia v našom fotoalbume

              Návšteva muzikálu, alebo sa presvečte návštevou divadla Nová scéna.

          • Deň matiek

          • Druhú májovú nedeľu oslavujú všetky mamy na svete svoj sviatok- Deň matiek. Aj my, žiaci,  sme svojím mamám a starým mamám pripravili malý darček, program venovaný práve im. Všetkým mamám a starým mamám prajeme,  aby boli zdravé, šťastné, milované a spokojné! Vo fotogalérii Deň matiek. si môžete pozrieť fotografie.  

    • Kontakty

      • Základná škola, Školská 192/8, Kamenec pod Vtáčnikom
      • 0465465350 vedenie školy 0911 876 001 0904032102 ekonómka 0904 194 347 školská jedáleň
      • Školská 192/8, 972 44 Kamenec pod Vtáčnikom Slovakia
      • 36126721
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje