• Beseda s príslušníčkou policajného zboru
          • Beseda s príslušníčkou policajného zboru

          • V utorok 15. marca 2016 sa v rámci preventívneho projektu uskutočnili besedy s príslušníčkou policajného zboru. Prváci sa zúčastnili besedy s názvom Póla radí deťom. Druháci a tretiaci sa  zoznámili s poučným Oliho príbehom na železnici. Pozrite si fotografie vo fotoalbume Beseda s políciou 

        • Výlet do Nitry
          • Výlet do Nitry

          • Vo štvrtok sme boli my,mladší žiaci, na výlete. Pýtate sa kde ? No predsa v starobylej Nitre!  V Divadle Andreja Bagara sme si pozreli predstavenie Ferdo Mravec. Všetci sme sa výborne bavili na výrokoch premúdrelého chrobáka Truhlíka a držali sme palce statočnému Ferdovi.Po krátkej prehliadke mesta sme navštívili Poľnohospodársku univerzitu.Tu sme si prezreli aulu, učebne a laboratórium. Pán Ing.Michal Rolinec PhD nám porozprával veľa   zaujímavého o výžive zvierat. Najviac sa nám páčilo vivárium s exotickými zvieratami : škorpiónmi,leguánmi,krokodílmi a hadmi. Ďakujeme Rodičovskému združeniu pri ZŠ za príspevok na tento pekný výlet a pracovníkom Katedry výživy zvierat  PU v Nitre za pozornosť, ktorú nám venovali a za upomienkové darčeky.

            Pozrite si fotografie z výletu vo fotoalbume Návšteva Nitrianskeho divadla 

        • Recitačná súťaž Hviezdoslavov Kubín - školské kolo
          • Recitačná súťaž Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

          • V piatok 11. marca 2016 sa uskutočnilo školské kolo súťaže  v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. V príjemnej atmosfére súťažili žiaci 2.-8. ročníka v 3 kategóriach. Porota mala veru neľahkú úlohu.

            Zvíťazili: 1.kategória poézia: Iris Benková 4.tr., próza: Veronika Lukáčová 3.tr.

                         2.kategória próza: Tomáš Nechala 5.tr., poézia: Kristína Domenyová 5.tr.

             Pochvalné uznanie získali títo žiaci : 1.trieda: Imani Ina Mokrá,Sofia Píšová a Denisa Laurová, 2.trieda:Jakub Ličko,Ester Pisárová, 3.trieda:Ema Vážanová, Laura Laurová,Nikolaj ŠimoJúlia Boboková,4.trieda:Maroš Kováč,Dominika Hájovská, 5.trieda Lucia Benková, 8.trieda:Petra Benová a Dorota Kmeťová. 

            Pozrite si fotoalbum Hviezdoslavov Kubín - školské kolo 

        • Biblická olympiáda 2016- dekanátne kolo
          • Biblická olympiáda 2016- dekanátne kolo

          • V stredu 9.marca 2016 sa uskutočnilo dekanátne kolo Biblickej olympiády.  Žiaci súťažili  v 6. náročných kolách v znalostiach z biblických kníh Prvá kniha Samuelova a Lukášovo evanjelium. Ukázali nielen svoje vedomosti, ale aj postreh, dôvtip a kreativitu.

            Naše družstvo v zložení: Petra Benková 8.trieda, Matúš Nechala 6.trieda a Magdaléna  Bartová 5. trieda aj tento rok zvíťazilo ! Matúšovi, Magdalénke a Petre  blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy !

            Pozrite si súťažnú  atmosféru vo fotoalbume  Biblická olympiáda 2016- dekanátne kolo 

        • Veselé učenie so zvieratkami
          • Veselé učenie so zvieratkami

          • Aj tento rok zavítali medzi prvákov predškoláci z materskej školy. Keďže sa blíži termín ich zápisu do prvej triedy, ich starší kamaráti im spolu s pani učiteľkou pripravili zábavné učenie sa so zvieratkami. Predškoláci pri plnení jednotlivých úloh z matematiky, slovenského jazyka, prvouky a výtvarnej výchovy ukázali, že sú naozaj veľmi šikovní. Odmenou za ich snahu bola sladká čokoládka a darček, ktorý im prváci zhotovili. Pozrite si fotografie vo fotoalbume Veselé učenie so zvieratkami.

        • Tehlička pre Sýriu
          • Tehlička pre Sýriu

          • Aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do celoslovenskej verejnej zbierky Tehlička organizovanej saleziánskou organizáciou SAVIO. 

             Vojna v Sýrii sa dotýka viac ako 12 miliónov ľudí. Vyžiadala si už ako 300 000 ľudských životov vrátane 20 tisíc detí. 500-tisíc ľudí je uväznených a nezvestných. Počet sýrskych utečencov v okolitých štátoch vzrástol na 4 milióny. Vnútorne vysídlených je 8 miliónov ľudí vrátane detí. Najzničujúcejším dôsledkom, ktorý vojna deťom spôsobuje, je znemožnenie ich práva na vzdelanie.

             Saleziánske centrá v Damasku, Aleppe a Krafoune sú miestami, čo pomáhajú deťom a mladým uniknúť z väzenia vojny. Viac ako 400 rodinám poskytujú materiálnu, potravinovú a lekársku pomoc. Dennodenne tam za vzdelávaním a voľnočasovými aktivitami prichádza viac ako 2000 detí a mladých. 

            Vyzbierané finančné prostriedky budú použité na materiálnu pomoc, základnú zdravotnú starostlivosť a potravinovú pomoc pre viac ako 400 rodín, na školské pomôcky, vzdelávacie a voľnočasové aktivity,či opravu bombou poškodeného centra v Damasku.

        • Týždeň priateľstva
          • Týždeň priateľstva

          • Cena priateľov, v cenníkoch, tam jej niet. Cenu priateľov nenájdeš hneď.

            S tebou stále sú, s tebou stále idú, bez veľkých slov vždy prídu skôr,

            je vôňa tried za bránou škôl  a spája nás šanca dať gól.

            Od 8. 2. do 12. 2.2016 prebieha v našej škole Týždeň priateľstva. O svojich priateľoch sme písali, rozprávali, pripravovali sme  pre nich darčeky. Neveríte ? Presvečte sa :

            Prváci,druháci a tretiaci sa nedali zahanbiť a o svojom najlepšom kamarátovi napísali a nakreslili. Na hodine informatickej výchovy sme nakreslili svojho kamaráta v skicári. Tretiaci kreslili hračku svojho kamaráta, no a samozrejme svojho kamaráta opísali na hodine slovenského jazyka. Piataci a šiestaci  napísali i svojom priateľovi na hodine informatiky.  Na hodine matematiky riešili piataci priateľské príklady.Siedmaci a ôsmaci vytvorili na hodine náboženstva koláž "Ježiš náš priateľ". Na hodine etickej výchovy pripravili deviataci plagáty s citátmi o priateľstve. No a aby sme nezabudli na krúžok tvorivé dielne, vyrobili krásne srdiečka pre priateľov a kamarátov. V piatok 12. februára sa všetci kamaráti rovnako obliekli. Pozrite si aktivity vo fotoalbumeTýždeň priateľstva.

        • Karneval a návšteva fašiangovníkov
          • Karneval a návšteva fašiangovníkov

          • V piatok 5. februára 2016 sa naša školička zmenila na rozprávkovú. Do školských lavíc zasadli neposedné lienky, odvážni kovboji, Zorro, morská panna, princezná, duchovia, banditi, Indiáni  i praveký kmeň s mamutom . Za katedry  sa postavili nielen pani učitelky ale aj čarodejnica, praveká bohyňa a roztržitý profesor.Veru tak ! Čas karnevalov a fašiangových osláv zavítal aj do našej školy. Masky statočne prekonávali  náročné úlohy v čarovných krajinkách Prírodovedkovo, Krajinkovo, Englishkovo, Jazýčkovo, Počtárikovo a Nebíčkovo. Našu základnú školu a veselé šantenie masiek prišli pozdraviť už tradične obecní fašiangovníci s Kapellkou. spolu sme si zvinšovali, zatancovali, zaspievali a odfotografovali sa. Fašiangovníci si s maskami pochutnali aj na sladkej výslužke- šiškách. Masky boli odmenené za svoju nápaditosť a tiež za šikovnosť v súťažných disciplínach, ktoré pre nich pripravili starší kamaráti deviataci .

            A kto je zvedavý alebo neverí ako sme sa zabávali na Fašiangy, nech si pozrie náš fotoalbum : Karneval a návšteva fašiangovníkov 

        • Zhodnotenie 1. polroka školského roku 2015/2016
          • Zhodnotenie 1. polroka školského roku 2015/2016

          • Netrpezlivo očakávali svoje prvé zhodnotenie  polročného snaženia v tomto školskom roku naši najmenší žiaci, prváci. Dočkali sa ho v podobe výpisu známok a pekného diplomu s pochvalou od pani učiteľky Mgr. Ivety Halačovej. Aj ich starší kamaráti, žiaci 2.-9. ročníka, dostali vyhodnotenie prospechu a správania v piatok 29. januára 2016 . Pozrite si fotografie vo fotoalbume Zhodnotenie 1. polroka školského roku 

        • zimné radovánky
          • zimné radovánky

          • Aby bol briežik, na briežku sniežik,na sniežku sane, daj nám to Pane. Aj keď je tento rok pani zima skúpa na sniežik ,užili sme si ho na hodinách prírodovedy a telesnej výchovy. nezabudli sme pritom ani na prikrmovanie vtáčikov.  Pozri te si fotografie vo fotoalbume zimné radovánky 

        • Bibblická olympiáda - školské kolo
          • Bibblická olympiáda - školské kolo

          • V stredu 27. januára 2016 sa uskutočnilo školské kolo biblickej olympiády. Zúčastnilo sa ho 11 žiakov z 5.-8. ročníka, ktorí riešili súťažné úlohy  z biblických kníh Evanjelium podľa Lukáša a Prvej knihy Samuelovej. Zvíťazil Matúš Nechala zo 6.triedy, 2.miesto obsadila piatačka Magdaléna Bartová a tretie miesto patrí Petre Benkovej z 8.triedy. Títo žiaci nás budú reprezentovať na dekanátnom kole v marci v Partizánskom. Bibblická olympiáda - školské kolo 

        • športové súťaže v behu na lyžiach
          • športové súťaže v behu na lyžiach

          • Hoci je táto zima skúpa na sneh, naše reprezentantky v behu na lyžiach nezaháľajú.Poctivá námaha tvrdých tréningov priniesla svoje sladké  ovocie:

            • IV. kolo Slovenského pohára Skalka Kremnica 14.2.2016: 1.miesto  Marianna Klementová

                                                                                                                            1.miesto  Vanesa Kasáková

                                                                                                                            1.miesto Diana Hatalová

            • Tento víkend 30.1.-31.1.2016 sa uskutočnil 43. ročník Bielej stopy SNP,ktorej sa zúčastnilo aj naše družstvo dievčat. Naše dievčatá boli veľmi úspešné : Vanesa Kasáková zvíťazila v kategórii mladšie žiačky 2003 a rovnako Diana Hatalová zvíťazila v kategórii mladšie  žiačky 2004.  Marianna Klementová zo 7.triedy sa umiestnila na peknom 3.mieste  v kategóriim staršie  žiačky 2002. 

            Blahoželáme !

            • 4.kolo Slovenského pohára žiakov Kojšovská hoľa – Košice 24.1.2016:

              Ml. žiačky r.2004 1km klasicky:1.miesto : Diana Hatalová

              St. žiačky r.2003 3km voľne :4.miesto : Vanesa Kasaková

              St. žiačky r.2002 3km voľne :1.miesto : Marianna Klementová

             

            • Na Štrbskom Plese sa 6. januára 2016 uskutočnilo 1.kolo Slovenského pohára v behu na lyžiach.

            Diana Hatalová žiačka 6.triedy  zvíťazila v kategórii  mladších žiačok 2004 v behu na lyžiach 1km klasicky.Vanesa Kasáková žiačka 7.triedy obsadila pekné 2.miesto v kategórii staršie žiačky 2003 3km voľne.Marianna Klementová žiačka 7.triedy obsadila 2.miesto  v kategórii 2002 staršie žiačky 3km voľne.

            • 17.januára 2016 sa na Skalke pri Kremnici uskutočnilo 2. kolo Slovenského pohára  v behu na lyžiach.

            Diana Hatalová obsadila 1.miesto v kategórii mladšie žiačky šprint 300m klasicky, Marianna Klementová 1.miesto staršie žiačky 500m klasicky a Vanesa Kasáková 4.miesto  staršie žiačky 500m klasicky .

            Dievčatám blahoželáme k úspechu a ďakujeme za reprezentáciu školy. Samozrejme držíme palce do ďalších bežeckých súťaží! 

             Pozrite si fotografie  športové súťaže v behu na lyžiach 

        • Súťaž- Vyzdob vianočný stromček v ZOO
          • Súťaž- Vyzdob vianočný stromček v ZOO

          • Žiaci prvého ročníka sa v mesiaci december zapojili do súťaže, ktorú vyhlásila ZOO Bojnice pod názvom "Vyzdob vianočný stromček v ZOO". V spolupráci s rodičmi deti vytvorili pekné vianočné ozdoby z prírodných materiálov, ktorými potom Eliska s mamičkou za prvú triedu vyzdobili pridelený stromček v areáli zoologickej záhrady. Za svoju snahu boli deti odmenené krásnym pexesom so zvieracími kamarátmi "Ako rastieme". Pozrite si fotografie vo fotoalbume Súťaž- Vyzdob vianočný stromček v ZOO 

        • Vianoce na škole
          • Vianoce na škole

          • V utorok 22. decembra 2015 prišla pravá vianočná atmosféra aj do školy. V triedach svietili stromčeky, rozvoniavali medovníčky a zovšadiaľ sa ozývala vianočná hudba. V triedach boli vianočné posedenia. Žiaci dramatického krúžku  pod vedením pani učiteľky Mgr. M.Machovej pripravili svojim spolužiakom aj malý darček -muzikál O nezbednom mrázikovi. Vystúpenie spestrili aj druháci a tretiaci koledami a novoročnými  vinšami. Vianoce na škole si pozrite vo fotogalérii

    • Kontakty

      • Základná škola, Školská 192/8, Kamenec pod Vtáčnikom
      • 0465465350 vedenie školy 0911 876 001 0904032102 ekonómka 0904 194 347 školská jedáleň
      • Školská 192/8, 972 44 Kamenec pod Vtáčnikom Slovakia
      • 36126721
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje