• Oznam pre rodičov a žiakov

          • Z organizačných dôvodov sa mení rozvrh v ročníkoch 5. až 9. Do odvolania sa rušia vyučovacie hodiny: telesná a športová výchova (nulté, prvé, šieste, siedme) Vo štvrtok sa ruší technika v 5. ročníku.

          • Darček pre starých rodičov

          • Natrhám si kvety pod lesom na stráni,vám starí rodičia, kytku dám do dlaní.Hoc vlas vám šedivie a zrak sa zakalí,prijmite od detí najkrajšie pozdravy!  Milí naši starí rodičia, nezabudli sme na vás! Pripravili sme pre vás malé darčeky, kresby  pozdravy a rozhlasovú reláciu, ktorá bude odvysielaná v nedeľu 31.10. 2021 o 13:00 hod. Našu kreativitu si môžete pozrieť vo fotoalbume   Darček pre starých rodičov 

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • 25. októbra 2021 sme sa zapojili do 17. ročníka celoslovenského  projektu Medzinárodný deň školských knižníc. Tohoročná téma bola:  Radostná podpora zážitkového učenia. Prváci s veľkým záujmom počúvali čítanie pani učiteľky z knižky G.Futovej Dokonalá Klára. Tretiaci vytvorili dramatizáciu  básne Telefón, ktorú venovali starým rodičom. Štvrtáci si čítali z knihy G.Futovej Nezblázni sa mamička. Žiaci 7. triedy čítali knižky Jakubko a Robinsonka. Pre našich žiakov pripravujeme novú  žiacku knižnicu. pozrite si fotoalbum Medzinárodný deň školských knižníc.

          • Vyhodnotenie súťaže English star

          • Súťaž v znalostiach anglického jazyka English star je u našich žiakov veľmi obľúbená. Veď angličtinu majú veľmi radi! Žiaci 3.-9. ročníka súťažili v 6. vekových kategóriách. Úspešní riešitelia, ktorých bolo 22 získali diplom a zaslúžený potlesk ! Vo fotogalérii Vyhodnotenie súťaže English star.si môžete pozrieť fotografie z vyhodnotenia. 

          • S láskou k naším starkým

          • Napriek tomu, že pandemická situácia nám neumožňuje uskutočniť triedne besiedky s našími starými rodičmi, nezabudli sme na nich. Naši žiaci vytvorili pre nich malé darčeky. Pozrite si  milé dielka, ktoré vytvoril krúžok Tvorilkovo  vo fotoalbume S láskou k naším starkým .

          • projekt Hovorme o jedle

          • V týždni od 11. 10. do 15. 10.  sme sa zúčastnili celoslovenského projektu venovaného zdravej výžive Hovorme o jedle.  Každá trieda  sa venovala jednej  téme: prváci  vytvorili výstavku jesennej zeleniny a ovocia, druháci sa na hodinách matematiky, slovenského jazyka i prvouky venovali téme mlieka a mliečnych výrobkov, tretiaci vytvorili plagát o bielkovinách a mäse, na hodinách matematiky  sa učili násobilku  s ovocím a vymýšľali ovocné príklady,.... Mladší žiaci v ŠKD sa venovali téme Chlieb a pekárenské výrobky- upiekli krásne kváskové vianočky. Žiaci 2. stupňa pripravili rozhlasovú reláciu o zdravej výžive. Na rôznych vyučovacích hodinách spracovali rôzne témy projektu do podoby výtvarných prác, básničiek, pojmovej mapy Sezónnosť potravín. Deviataci si pripravili zaujímavé pokusy s dôkazom cukru a tukov v potravinácha prezentovali svoje projekty. Žiaci sa zúčastnili aj výtvarnej  Chutné maľovanie,  literárnej súťaže NAJZDRAVŠIE OVOCIE A ZELENINA RASTIE ZA ROHOM a fotografickej súťaže Očami gurmána. Fotografie z realizácie projektu si môžete pozrieť vo   fotoalbume projekt Hovorme o jedle.

          • Záložka do knihy spája školy

          • Každoročne sa na jeseň zapájame do projektu Záložka do knihy spája školy. Vo fotoalbume Záložka do knihy spája školy. si môžete pozrieť výtvarné práce našich žiakov- záložky do kníh, ktoré vytvorili naši žiaci pre svojich  kamarátov z Harichoviec. Žiaci základnej školy z Harichoviec nám zas poslali svoje záložky

          • Biela pastelka

          • Aj v tomto školskom roku sa zapájame do celoslovenskej finančnej zbierky Biela pastelka na pomoc slabozrakým a nevidiacim.

            Podarilo sa nám vyzbierať 97 €. Pozrite si fotografie vo fotogalérii   Biela pastelka

            Všetkým štedrým darcom ďakujeme!

          • Upozornenie

          • Vážení rodičia.

            Čestné prehlásenie žiakov o bezpríznakovosti môžete vyplniť aj v aplikácii EduPage v sekcii ,,Žiadosť/Vyhlásenie", platné od 1.9.2021. V prílohe Vám zasielame fotku stránky notifikácie kde si prílohu môžete vyhľadať.

            notifikacie.docx

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

          • Navštívil nás sokoliar

          • V piatok 10. septembra 2021 nás navštívil sokoliar z Červeného Kameňa so svojimi operenými "zverencami" : Kuvik obyčajný, Sova obyčajná, Myšiarka ušatá, Výr skalný, Plamienka driemavá, Sokol rároh, Krahulec čierny, Myšiak obyčajný, Jastrab krahulec. Jeho zaujímavé rozprávanie o živote chove sov a dravých vtákov bolo spojené s krátkymi ukážkami  práce s týmito vtákmi.Vo fotogalérii Navštívil nás sokoliar si môžete pozrieť pekné momentky z vystúpenia  sokoliara.  

          • Zmena farby na Covid Automate

          • Oznámenie zmeny pravidiel vstupu žiakov do školy.

            Vážení rodičia,

            od 13.9. 2021 okres Prievidza prechádza do oranžovej fázy Covid Automatu. 

            Pre vstup do školy platia nové pravidlá:

            • Vyhlásenie o bezpríznakovosti podáva rodič prostredníctvom Edupage alebo prinesením ráno 13.9.2021 do školy.
            • Rodič, ktorý nepredložil „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ v čase, keď bola škola v zelenom okrese, je povinný ho predložiť pri prepnutí okresu do oranžovej farby.

            • Povinné je predložiť vyhlásenie o bezpríznakovosti, ak žiak preruší dochádzku do školy na 3 a viac po sebe nasledujúcich dní vrátane víkendov a sviatkov.   bezpriznakovost(1).docx

            Ďakujeme za spoluprácu.

          • Slávnostné otvorenie školského roka

          • Vo štvrtok 2. septembra 2021 sa konečne otvorili brány našej základnej školy. Na svoj prvý školský deň  sa najviac tešili prváčikovia. Čo ich čaká? Aké to bude v prvej triede? Aká pani učiteľka ich bude učiť? Starší žiaci zdieľali so svojimi spolužiakmi a kamarátmi prázdninové zážitky. Všetkým žiakom prajeme v novom školskom roku veľa úspechov v učení, síl pri prekonávaní ťažkostí a radosti z dosiahnutých výsledkov  a zo školských zážitkov. Učiteľom a rodičom prajeme veľa trpezlivosti,síl,radosti a spokojnosti. A všetkým prajeme pevné zdravie!    Vo fotogalérii  Slávnostné otvorenie školského roka si môžete pozrieť prvé momentky z otvorenia školského roka 2021/22.

          • Informácie o začiatku školského roka 2021/2022

          • Milí rodičia,

            vzhľadom na nové informácie ohľadom začiatku školského roka vám prinášame súhrn informácii ohľadom fungovania počas školského roka.

            Školský rok sa začne 2.9.2021 o 8,30 hod. slávnostným nástupom žiakov pred budovou školy. V prípade nepriaznivého počasia sa slávnostné otvorenie školy uskutoční v priestore telocvične bez rodičov.

            ŠKD a ŠJ budú fungovať od 3.9.2021. 

            Naďalej platí povinnosť prekrytých horných dýchacích ciest rúškom v priestoroch školy a dodržiavania protiepidemiologických opatrení.


            Rodič predkladá pri nástupe dieťaťa do školy  a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátene víkendov a sviatkov) ,,Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka“ (Príloha č. 1). Priloha_c.1._vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_._ziak.docx

            V zelenej fáze  okresu rodič ,,Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka“ predkladá dobrovoľne, v oranžovejčervenej fáze okresu je rodič povinný predložiť toto vyhlásenie pri nástup žiaka do školy.

            Vstup cudzích osôb do priestorov školy v každej fáze školského semaforu je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a ,,Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti návštevníka“ (Príloha č. 2).Priloha_c.2._vyhlasenie_o_bezpriznakovosti-navstevnik.docx

             

            Školy sa nebudú plošne zatvárať ani podľa Covid automatu, ani na základe rozhodnutia Ministerstva školstva SR. Zatvárať sa budú  iba individuálne triedy, ak sa v nich objaví pozitívna osoba. Podľa platných pravidiel ÚVZ SR vtedy idú do karantény osoby, ktoré boli v kontakte s pozitívne testovaným človekom 2 dni pred jeho testovaním. V tomto prípade prejde trieda na dištančnú výučbu, pokým sa neukončí karanténa. 

            Výnimku z karantény má žiak, ktorý: (Príloha č.3) Priloha_c.3._vynimkaz_karanteny.docx

            • je najmenej 14 dní po aplikácii druhej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s dvojdávkovou schémou, alebo
            • je najmenej 21 dní po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s jednodávkovou, alebo
            • je najmenej 14 dní po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19, ak bola prvá dávka očkovania proti ochoreniu COVID-19 podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19, alebo
            • prekonal ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami, a nevyskytujú sa u neho klinické príznaky ochorenia.

            V prípade, že bude mať výnimku z karantény väčšia časť triedy, bude trieda môcť pokračovať v prezenčnej výučbe. Prehlásenie o výnimke žiaka z karantény budeme distribuovať cez systém EduPage začiatkom školského roka.

            Rodičom v čase žiackej/triednej karantény vzniká nárok na tzv. OČR, teda ošetrovné.

            Rodičia môžu aj v tom školskom roku ospravedlniť žiaka na maximálne 5 po sebe idúcich vyučovacích dní. Nárok na OČR vtedy rodičom nevzniká. Ministerstvo školstva však upozorňuje, že ak to bude rodič alebo žiak zneužívať, žiakovi môže hroziť komisionálne preskúšanie a škola môže na túto skutočnosť upozorniť úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.

             Nižšie prikladáme prehľad všetkých opatrení. skolsky_semafor_21-22.pdf

          • OZNAM RODIČOM

          • Objednávanie samotestov na domáce testovanie žiakov.

            Vážení rodičia.

            Vedenie školy Vám pripomína, aby ste sa vyjadrili k objednaniu samotestov na stránke EduPage vzhľadom na to, že objednávanie je časovo obmedzené. V prípade, že máte problém s prihlasovaním sa na stránku EduPage, kontaktuje triedneho učiteľa vášho dieťaťa (najlepšie mailom), alebo napíšte  na mailovú adresu školy. 

            V  priebehu školského roka je možné využiť dobrovoľné samotestovanie žiakov AG samotestami s krátkymi tyčinkami v domácom prostredí. Možnosť testovania môžu využiť všetci žiaci. Pokiaľ sa rodičia rozhodnú využiť možnosť domáceho samotestovania žiakov, dostanú sadu 25 ks testov na žiaka pre domáce použitie. 

          • Letná škola nás baví !

          • Aj počas tohoročných prázdnin sme sa zapojili do projektu Letná škola. Našich žiačikov a žiakov čakajú dva turnusy. Pripravené sú pre nich zaujímavé aktivity: návšteva hvezdárne, výlety do prírody, návšteva kostola, tvorivé dielne, spoločné hry, riešenie hlavolamov, kváskovanie, plstenie  a mnohé malé i veľké prekvapenia. Deti  budú v aktivitách Letnej školy hravou formou rozvíjať aj prírodovednú, matematickú a čitateľskú  gramotnosť. Veď presvečte sa s nami vo fotogalérii Letná škola nás baví !

    • Kontakty

      • Základná škola, Školská 192/8, Kamenec pod Vtáčnikom
      • 0465465350 vedenie školy 0911 876 001 0904032102 ekonómka 0904 194 347 školská jedáleň
      • Školská 192/8, 972 44 Kamenec pod Vtáčnikom Slovakia
      • 36126721
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje